17 Οκτώβριος 2019, 12:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2019, 12:43

Οι Ρώσοι αναχαίτισαν τουρκικό μαχητικό στον εναέριο χώρο της Συρίας

  • Οι Ρώσοι αναχαίτισαν τουρκικό μαχητικό στον εναέριο χώρο της Συρίας
    (Φωτ.: pixabay.com)

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστοχώρο Avia.Pro, που ειδικεύεται σε θέματα ρωσικής αεροναυπηγικής και αεροπορίας, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας, με σκοπό να βομβαρδίσει τους Κούρδους στην Ιεράπολη/Μένπετζ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ένα τουρκικό F-16, που επιχειρούσε να βομβαρδίσει το κεντρικό επιτελείο των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας στην Ιεράπολη/Μένπετζ, αναχαιτίστηκε από ρωσικά μαχητικά πέμπτης γενιάς Su-35.

Κατόπιν αυτού, η επιχείρηση βομβαρδισμού του κεντρικού επιτελείου των Κούρδων στην Ιεράπολη απέτυχε.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι δεν είναι γνωστό εάν τελικά ο εναέριος χώρος της Συρίας είναι κλειστός για την τουρκική αεροπορία ή όχι. Πάντως το συγκεκριμένο επεισόδιο δείχνει ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε απόπειρα παραβίασης του εναέριου χώρου της Συρίας από τουρκικά μαχητικά.

Εν τω μεταξύ τα τελευταία εικοσιτετράωρα η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει την πόλη Σερεκάνιγιε (Ρας αλ Αΐν), που ελέγχεται από τους Κούρδους, με σκοπό να αποδυναμώσει την άμυνά τους και να την καταλάβουν οι ομάδες του λεγόμενου Εθνικού Στρατού της Συρίας, που ελέγχεται απολύτως από την Τουρκία. Οι βομβαρδισμοί αυτοί γίνονται χωρίς να παραβιάζεται ο εναέριος χώρος της Συρίας.

  • Πηγή: basnews.com.