17 Οκτώβριος 2019, 09:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2019, 09:02

Απίστευτη επιστολή Τραμπ σε Ερντογάν: Μην γίνεσαι ανόητος!

  • Απίστευτη επιστολή Τραμπ σε Ερντογάν: Μην γίνεσαι ανόητος!
    (Φωτ.: EPA / Michael Reynolds)

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι γνωστός για τα tweet του που συχνά-πυκνά κινούνται εκτός πολιτικών ορίων, αυτή τη φορά, όμως, φαίνεται ότι ξεπέρασε τον εαυτό του. Σε επίσημη επιστολή που έστειλε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 9 Οκτωβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποιεί μη διπλωματικές εντολές όπως «μην παριστάνεις τον σκληρό» και «μην γίνεσαι ανόητος».

Η αυθεντικότητα της επιστολής που εστάλη μόλις ξεκίνησε η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία επιβεβαιώθηκε από την αμερικανική Προεδρία.

«Ας δουλέψουμε [σ.σ. για να κλειστεί] μια καλή συμφωνία» προτείνει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος λέει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Δεν θες να ευθύνεσαι για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων και δεν θέλω να ευθύνομαι για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – στην οποία θα προχωρήσω αν χρειαστεί».

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω μη… διπλωματικά, ο Αμερικανός πρόεδρος σημειώνει ότι έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για να λύσει ορισμένα από τα προβλήματα του Τούρκου ομολόγου του. «Η ιστορία θα σε κρίνει ευνοϊκά εάν ενεργήσεις με τρόπο δίκαιο και ανθρώπινο. Θα σε αντιμετωπίζει για πάντα σαν τον διάβολο αν τα πράγματα πάνε άσχημα», προειδοποιεί.

Μάλιστα, το κείμενο των τριών παραγράφων καταλήγει με τη φράση «θα σου τηλεφωνήσω αργότερα», ενώ επισυνάπτεται και αντίγραφο επιστολής που εστάλη από τον επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στρατηγό Μαζλούμ Κομπάνι Άμπντι, στην οποία αναφέρεται ότι η αραβοκουρδική συμμαχία είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις και να κάνει υποχωρήσεις.

Αντίγραφο της επιστολής Τραμπ ανέβασε στο Twitter η Τρις Ρίγκαν, παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου Fox.