16 Οκτώβριος 2019, 20:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2019, 19:56

Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο καταδικάζει την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία

  • Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο καταδικάζει την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία
    (Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή του Καναδά, το Κέντρο Ισραηλινών και Εβραϊκών Υποθέσεων, η Δημοκρατική Κουρδική Ομοσπονδία του Καναδά και το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν με αφορμή την συνεχιζόμενη επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία. Οι τέσσερις οργανισμοί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνεργάζονται για να «καταδικάσουν σθεναρά την επιθετική και αμετανόητη επίθεση της Τουρκίας στην βορειοανατολική Συρία, που έχει ήδη αφαιρέσει ζωές αθώων αμάχων».

Τονίζεται επίσης πως «λαμβάνοντας υπόψη την γενοκτονική ιστορία της Τουρκίας και τις μακροχρόνιες πολιτικές διάκρισης, καλούμε τον Καναδά και τη διεθνή κοινότητα να ακολουθήσουν το ενέργεια της Νορβηγίας και να σταματήσουν αμέσως όλες τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, να επιβάλουν τις απαραίτητες κυρώσεις και να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσει η κατάφωρη επιθετικότητα της Τουρκίας, που ήδη προκαλεί ανυπολόγιστη ανθρωπιστική καταστροφή και έχει κοστίσει ζωές αμέτρητων αθώων αμάχων στην περιοχή».

Οι τέσσερις οργανισμοί επικαλούνται τα ρεπορτάζ μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων που αναφέρουν ότι η τουρκική επίθεση έχει ήδη στοχοποιήσει διάφορες πόλεις κατά μήκος των συριοτουρκικών συνόρων, «προκαλώντας εκτεταμένη καταστροφή και θάνατο αθώων αμάχων, κυρίως από τοπικές εθνοτικές μειονότητες».

«Είναι σημαντικό ο Καναδάς και η διεθνής κοινότητα επιτέλους να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στην Τουρκία και να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουν την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Συρία και να σταματήσουν τις αποσταθεροποιητικές, καταστροφικές και ανήθικες πράξεις της Άγκυρας», καταλήγει η ανακοίνωση.