17 Οκτώβριος 2019, 08:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2019, 08:45

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αύριο στη Θεσσαλονίκη

  • Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Δεν κινδυνεύει η πίστη αλλά οι πιστοί (βίντεο)
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχεται αύριο στις 18:30 στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου. Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του, ο υφυπουργός θα καλωσορίσει στη βόρεια Ελλάδα τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και θα τον ενημερώσει αναλυτικά για το σύνολο των πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο ίδιος προκειμένου η Μακεδονία και η Θράκη να επιστρέψουν στο δρόμο της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικής οικονομίας.

Στη συνέχεια, ο Θεόδωρος Καράογλου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου, όπου στεγάζεται το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς. Εκεί, θα γίνει ενημέρωση για το έργο των υπηρεσιών και θα ξεναγηθεί στη μόνιμη έκθεση που υπάρχει στο χώρο, στην οποία αποτυπώνονται οι εργασίες αναστήλωσης, συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών στα αθωνικά κτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην πόλη αποδεχόμενος πρόσκληση του μητροπολίτη Άνθιμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη».