16 Οκτώβριος 2019, 19:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2019, 17:59

Μικρά παιδιά τουρκικής ομάδας στο Βέλγιο χαιρετούν στρατιωτικά για τη Συρία

  • Μικρά παιδιά τουρκικής ομάδας στο Βέλγιο χαιρετούν στρατιωτικά για τη Συρία
    Παίκτες της Κ10 της Turkse FC χαιρετούν στρατιωτικά

Η προπαγάνδα των Τούρκων για τη στρατιωτική εισβολή στη Συρία έχει ξεφύγει κατά πολύ από τα στενά όρια της πολιτικής. Την ώρα που η ποδοσφαιρική Ευρώπη ασχολείται με τον στρατιωτικό χαιρετισμό των παικτών της Εθνικής Τουρκίας στα ματς των προκριματικών του Euro 2020, ένα νέο περιστατικό στο Βέλγιο έρχεται να ταράξει εκ νέου τα νερά του αθλητισμού.

Μια ποδοσφαιρική Ακαδημία Τούρκων μεταναστών στο Βέλγιο χαιρέτισε στρατιωτικά και κινδυνεύει με καμπάνα. Ακόμα και παίκτες της ομάδας Κ10 της Turkse FC προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Σε φωτογραφίες που ανέβασε ο σύλλογος στο Τwitter, φαίνονται μικρά παιδιά της Ακαδημίας να χαιρετούν στρατιωτικά, εκφράζοντας έτσι τη συμπαράστασή τους στην τουρκική εισβολή στη Συρία. Η ομάδα αυτή ιδρύθηκε από Τούρκους μετανάστες και εδρεύει στην βελγική πόλη Μπέρινγκεν.

«Ας είναι η νίκη της ομάδας Κ10 ένα δώρο για τους στρατιώτες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε και άλλα δώρα. Όσο είμαστε στη βροχή και το κρύο, θυσιαζόμαστε για την ύπαρξη του τουρκικού έθνους», ανέφερε ο σύλλογος σε μήνυμά του στα social media. Ο εκπρόσωπος του συλλόγου Μπασίρ Χαραμάτ τόνισε ότι δεν βλέπει τον λόγο για τον οποίο προκλήθηκε τόσο μεγάλος σάλος. «Κάθε χρόνο παίρνουμε τέτοιες φωτογραφίες, ακόμα και αν δεν υπήρχε σύγκρουση Τουρκίας και Συρίας θα το κάναμε. Γιατί τόση ευαισθησία;», υποστήριξε.

Ωστόσο, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία στο Βέλγιο δεν έχει την... ίδια άποψη, αφού μελετά ακόμα και την αποβολή της ομάδας. Ο υπουργός Αθλητισμού της Φλάνδρας Μπεν Βέιτς σχολίασε σχετικά: «Είναι ανήκουστο, μικρά παιδιά να χρησιμοποιούνται για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα. Η ομοσπονδία πρέπει να δράσει γρήγορα. Θα πολεμήσουμε για ξένες συρράξεις μέσα στα γήπεδά μας; Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα παιδιά και όχι να τα χωρίζει».

  • Πηγή: onsports.gr