16 Οκτώβριος 2019, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2019, 08:07

Καιρός σήμερα: Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και μεταφορά σκόνης

  • Μικρή άνοδος θερμοκρασίας σήμερα και τοπικές βροχές στα δυτικά 2
    (Φωτ.: EPA / Axel Heimken)

Λίγες νεφώσεις και ψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. Τι νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενδεχομένως τοπικά πυκνές. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στη δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 28, στην Ήπειρο από 8 έως 27, στην κεντρική Ελλάδα από 7 έως 30 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 16 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 26 βαθμούς, αλλά τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 19 έως 30 βαθμούς.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ενώ τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς.

  • Πηγή: meteo.gr.