14 Οκτώβριος 2019, 22:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2019, 21:36

Ο συριακός στρατός εισέρχεται στην Μανμπίτζ

  • Ο συριακός στρατός εισέρχεται στην Μανμπίτζ
    Εικόνα από την Μανπίτζ (φωτ. αρχείου: EPA / STR)

Ο συριακός στρατός εισήλθε σήμερα στην πόλη Μανμπίτζ, την Ιεράπολη στη βορειοανατολική Συρία, μετέδωσαν η δημόσια συριακή τηλεόραση και το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, στο πλαίσιο στρατιωτικής ανάπτυξης για να αντικρούσει την τουρκική επίθεση. «Μονάδες του στρατού εισήλθαν στην Μανμπίτζ», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Τοπικός αξιωματούχος στην πόλη που ελέγχεται από στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο συνδέεται με τις κουρδικές Αρχές, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την είσοδο των στρατευμάτων στην πόλη και την «ανάπτυξή τους στις γραμμές του μετώπου».

Σήμερα, συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από ρωσικές δυνάμεις, δεν έχασαν χρόνο και εκμεταλλευόμενες την ξαφνική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία μετά την τουρκική εισβολή, αναπτύχθηκαν βαθιά στο εσωτερικό του εδάφους που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο νοτίως των τουρκικών συνόρων.

Αναστολή πωλήσεων όπλων στην Άγκυρα και από την Πράγα
Η Τσεχία έγινε ακόμα μία ευρωπαϊκή χώρα που ανέστειλε τις πωλήσεις όπλων και πυρομαχικών στην Τουρκία, αντιδρώντας στη στρατιωτική επέμβαση της Άγκυρας στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε στο Τwitter ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ. «Η Τσεχική Δημοκρατία, με άμεση ισχύ, αναστέλλει τις άδειες εξαγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία», δήλωσε ο Χάματσεκ.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεσμεύθηκαν να αναστείλουν τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, όμως δεν επέβαλαν στη χώρα το ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων που επεδίωκαν η Γαλλία και η Γερμανία.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters.