14 Οκτώβριος 2019, 17:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2019, 16:49

Πέθανε η σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη

  • Πέθανε η σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη
    Η σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη μιλάει κατά τη διάρκεια έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 47 ετών, η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας και κοσμημάτων Σοφία Κοκοσαλάκη. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια είχε έδρα το Λονδίνο και είχε πραγματοποιήσει σημαντική καριέρα στο εξωτερικό. Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα (είχε καταγωγή από την Κρήτη), όπου σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια φοίτησε στο Central Saint Martin's College of Art and Design του Λονδίνου, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1998.

Στο μεταξύ, είχε ήδη συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό μόδας Γυναίκα, ενώ οι δημιουργίες της πωλούνταν σε καταστήματα μόδας στην Ελλάδα. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες, ενώ το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE. Επίσης, το ίδιο έτος, της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, χρονιά που κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη συνδύασε και ανέδειξε το αρχαιοελληνικό στιλ σε μια μοντέρνα εκδοχή του. Τα υλικά που χρησιμοποιούσε ήταν υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρμα, τα οποία είναι συνήθως ήταν ραμμένα με το χέρι.