14 Οκτώβριος 2019, 17:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2019, 17:36

Η ιδέα της «ποντιακής οικογένειας» κέρδισε στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Κόσμος χωρίς σύνορα, Ελλάδα μου»

  • Η ιδέα της «ποντιακής οικογένειας» κέρδισε στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Κόσμος χωρίς σύνορα, Ελλάδα μου»
    Η ζωγραφιά της Αναστασίας Βασάεβα από τη Ρωσία για την ποντιακή οικογένεια (φωτ.: Greek Youth of Black Sea and Central Asia Region)
  • Η ιδέα της «ποντιακής οικογένειας» κέρδισε στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Κόσμος χωρίς σύνορα, Ελλάδα μου»
    Η ζωγραφιά που κέρδισε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό
  • Η ιδέα της «ποντιακής οικογένειας» κέρδισε στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Κόσμος χωρίς σύνορα, Ελλάδα μου»
    Η ζωγραφιά που κέρδισε το 3ο βραβείο στον διαγωνισμό

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και συγκίνηση ο διεθνής παιδικός πολιτιστικο-εκπαιδευτικός διαγωνισμός ζωγραφικής με τίτλο «Κόσμος χωρίς σύνορα, Ελλάδα μου», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του «Έτους γλώσσας και λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας 2019-2020» από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Ελληνικού Τμήματος του ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.

Το πρώτο βραβείο το κέρδισε η 14χρονη Αναστασία Βασάεβα από τη Ρωσία με τη ζωγραφιά «Family», η οποία απεικονίζει μια ποντιακή οικογένεια.

Το δεύτερο βραβείο πήγε στην 12χρονη Λεϊλή Χασάνοβα από το Αζερμπαϊτζάν, που ζωγράφισε τη Σαντορίνη, και το τρίτο στη 14χρονη Δήμητρα-Ολυμπία Μαλαθούνη από την Ελλάδα που ζωγράφισε ένα υπέροχο ελληνικό τοπίο. Εκατό έργα παιδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό εκτέθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου την ημέρα της βράβευσης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν 300 νέοι, νέες και παιδιά από επτά χώρες της διασποράς (Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν), την Ελλάδα και την Κύπρο. Η δεύτερη και τελική φάση έλαβε χώρα στην Αθήνα, και σε αυτήν έλαβαν μέρος δεκατέσσερις νέοι και νέες από τις προαναφερθείσες χώρες.

  • Γενικός χορηγός του διαγωνισμού ήταν το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη.