13 Οκτώβριος 2019, 21:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2019, 22:19

Ερντογάν για Ακιντζί: Έχει ξεπεράσει τα όρια με όσα είπε για τη Συρία

  • Ερντογάν για Ακιντζί: Έχει ξεπεράσει τα όρια με όσα είπε για τη Συρία
    Μουσταφά Ακιντζί (φωτ.: EPA / Jean-Christophe Bott)

Ένα σχόλιο του επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί για τις χερσαίες επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, ήταν αρκετό για να κάνει έξαλλο τον Τούρκο πρόεδρο και τους υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης αλλά και του ψευδοκράτους που από χθες στην κυριολεξία τον λιθοβολούν φραστικά! «Το λέω με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο: έχει τελείως ξεπεράσει τα όρια», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σχολιάζοντας τα όσα έγραψε ο Ακιντζί στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

«Ακόμη και αν αποκαλείται "Πηγή Ειρήνης", αίμα κυλάει, και όχι νερό», έγραψε ο επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας απευθύνοντας έκκληση «για διάλογο και διπλωματική λύση».

«Την κατάλληλη στιγμή, θα του δώσουμε την απάντηση που αρμόζει», προειδοποίησε ο Ερντογάν, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη την απειλή του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «ο τουρκοκυπριακός λαός θα του δώσει το μάθημα που χρειάζεται».

Λίγο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι είχε «κατηγορηματικά καταδικάσει» το σχόλιο του Ακιντζί, προσθέτοντας ότι τα οστά των Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο «θα πρέπει να τρίζουν στους τάφους τους». 

Στο ίδιο κλίμα και ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ που έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι απόψεις του Ακιντζί δεν αντανακλούν εκείνες των Τουρκοκυπρίων και αναρωτήθηκε εάν θα έπρεπε να ζητήσει από το «κυβερνών κόμμα» να απαιτήσει την παραίτηση του. Ο «ΥΠΕΞ» της τουρκοκυπριακής κοινότητας Κουντρέτ Οζερσάι που θεωρείται ο άνθρωπος της Άγκυρας στην Κύπρο, χαρακτήρισε «ατυχείς».