13 Οκτώβριος 2019, 11:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2019, 11:34

15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Παράδοση, μνήμη και ιστορία σε 22+1 φωτογραφίες

  • 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Παράδοση, μνήμη και ιστορία σε 22+1 φωτογραφίες

Ιστορία, μνήμη και παράδοση συνδυάστηκαν με επιβλητικό τρόπο σε μια σπουδαία εκδήλωση που έγινε χθες (12/10) στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες παιδιά του Πόντου, από όλη την Ελλάδα, έδωσαν βροντερό παρών στο 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ). Παραδοσιακοί χοροί του Πόντου και συγκινητικά δρώμενα «μαγνήτισαν» το πλήθος θεατών που βρέθηκαν στις εξέδρες του «PAOK Sports Arena».

Περισσότεροι από 2.500 χορευτές συμμετείχαν στη σπουδαία διοργάνωση της ΠΟΕ, που αποτελεί μια λαμπρή εκδήλωση προβολής του ποντιακού ελληνισμού τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Όλοι μαζί, χορευτές, καλλιτέχνες, θεατές, διοργανωτές, ποντιακά σωματεία, εθελοντές, και γενικά όλοι όσοι συμμετείχαν στο φεστιβάλ, διατράνωσαν για μια ακόμη φορά το μήνυμα ότι οι αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν οι πρόγονοί τους στη γη του Πόντου, καθώς και οι παραδόσεις τους, παραμένουν ζωντανές πολλές γενιές μετά.

Από το πρώτο καλωσόρισμα που έγινε από την Λάουρα Νάργες, την γνωστή παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγό που έχει ποντιακές ρίζες, μέχρι το τέλος της βραδιάς με τους συγκλονιστικούς πυρριχιστές και το δρώμενο με τα πέντε κορίτσια που εκπροσωπούσαν τα θύματα των πέντε γενοκτονιών, τα έντονα συναισθήματα «πλημμύρισαν» την ατμόσφαιρα στο κλειστό γυμναστήριο της Πυλαίας, ενώ οι δυνατές εικόνες αποτυπώθηκαν στο μυαλό και την ψυχή όλων όσοι έγιναν μάρτυρες της χθεσινής εκδήλωσης.

Και φυσικά, να υπογραμμίσουμε ότι το φετινό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων.

Δείτε παρακάτω εντυπωσιακά φωτογραφικά κλικ από το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Φωτογραφίες: Κώστας Παπαδόπουλος

Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ12
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2019
18:30
Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.