12 Οκτώβριος 2019, 21:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2019, 21:15

Παγκόσμιο ενόργανης: 4η θέση για τον Πετρούνια

  • Παγκόσμιο ενόργανης: 4η θέση για τον Πετρούνια
    (Φωτ. αρχείου: EPA / CJ Gunther)

Δίχως ανταμοιβή έμεινε για τον Λευτέρη Πετρούνια η υπεράνθρωπη προσπάθεια 11 μηνών, που κορυφώθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Στουτγάρδης. Εκεί όπου ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον τέταρτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του. Η 4η θέση που κατέλαβε στον τελικό του αγωνίσματος δεν του επέτρεψε να πάρει την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», την οποία θα πρέπει πλέον να αναζητήσει μέσω της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων της FIG.

Ο 28χρονος «άρχοντας των κρίκων», που προερχόταν από τρεις διαδοχικούς παγκόσμιους τίτλους αλλά και από χειρουργική επέμβαση στον αριστερό ώμο, έφτασε στη γερμανική πόλη σε οριακό επίπεδο ετοιμότητας και χωρίς να έχει δώσει ούτε έναν αγώνα από τον περασμένο Νοέμβριο. Στον τελικό του αγωνίσματος, στο στάδιο «Χανς Μάρτιν Σλάιερ», ο Πετρούνιας δεν μπόρεσε να κερδίσει το μετάλλιο που θα του χάριζε την Ολυμπιακή πρόκριση, αφού ένα βηματάκι στην ολοκλήρωση της προσπάθειάς του τον περιόρισε στους 14,733 βαθμούς και στην 4η θέση, παρότι είχε ένα από τα προγράμματα με τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (6,300 β.).

Τα τρία μετάλλια (και μαζί τα πολυπόθητα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες) κατέκτησαν κατά σειρά ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ (14,933 β.), ο Ιταλός Μάρκο Λονταντίο (14,900 β.) και ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (14,800 β.). Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Έλληνα πρωταθλητή έπειτα από σχεδόν τριάμισι χρόνια, αφού για τελευταία φορά είχε χάσει τον Απρίλιο του 2016, όταν είχε τερματίσει 2ος στο προ-Ολυμπιακό test event του Ρίο ντε Τζανέιρο, για να ακολουθήσει έκτοτε ένα σερί εννιά διαδοχικών θριάμβων σε διεθνείς αγώνες.