12 Οκτώβριος 2019, 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2019, 09:48

Συναγερμός στην Ιαπωνία για τον τυφώνα Χαγκίμπις (βίντεο)

  • Συναγερμός στην Ιαπωνία για τον τυφώνα Χαγκίμπις (βίντεο)
    Πεζοί στο Τόκιο προσπαθούν να προστατευθούν από τη βροχή και τον άνεμο αλλά οι ομπρέλες τους δεν αντέχουν (φωτ.: EPA / Kimimasa Mayama)

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην Ιαπωνία μετά από οδηγία των Αρχών και εν αναμονή του τυφώνα Χαγκίμπις που απειλεί να πλήξει τη χώρα με τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις και τους ισχυρότερους ανέμους των τελευταίων 60 ετών. Η οδηγία αφορά περιοχές που κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν, ανάμεσά τους και η ευρύτερη περιοχή του Τόκιο.

Ο Χαγκίμπις, ονομασία που σημαίνει «ταχύτητα» στη γλώσσα Ταγκαλόγκ των Φιλιππίνων, αναμένεται να πλήξει σήμερα το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, το Χονσού.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν και για κατολισθήσεις λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και των καταρρακτωδών βροχών. 

Για προληπτικούς λόγους, παραμένουν κλειστά καταστήματα, εργοστάσια και γραμμές του μετρό ενώ οι διοργανωτές του ιαπωνικού Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 ακύρωσαν όλες τις δοκιμές που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα. Ακυρώθηκαν επίσης δύο αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα.

Το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, νωρίς σήμερα το πρωί, στο προάστιο Τσίμπα, ανατολικά του Τόκιο, που επλήγη σκληρά από τον τυφώνα Φασάι πριν από ένα μήνα, καθώς ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν τις σκεπές πολλών σπιτιών.