11 Οκτώβριος 2019, 23:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2019, 23:40

Μετεγγραφές φοιτητών 2019 – Τι πρέπει να κάνετε

  • Μετεγγραφές φοιτητών 2019 – Τι πρέπει να κάνετε
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Δώδεκα μέρες θα έχουν περιθώριο για να καταθέσουν τα χαρτιά τους οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να πάρουν μετεγγραφή σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που βρίσκεται πιο κοντά στον τόπο κατοικία τους ή σε αυτό σπουδάζουν τα αδέρφια τους. Το ηλεκτρονικό σύστημα θα ανοίξει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και θα παραμείνει έτσι έως την Κυριακή 27 Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο εν λόγω διάστημα θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της χώρας, για τις εξής περιπτώσεις:

  • Μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους
  • Αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές
  • Φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδας του υπουργείου, www.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, κατά το διάστημα υποβολής των αιτήσεων. Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους έχει χορηγηθεί από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ.