11 Οκτώβριος 2019, 11:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2019, 10:47

Μελιτζάνες πιλάφι – Εύκολο, θρεπτικό και οικονομικό

  • Μελιτζάνες πιλάφι – Εύκολο, θρεπτικό και οικονομικό
    (Φωτ.: argiro.gr)

Το γρήγορο φαγητό της παριανής οικογένειας. Ενίοτε τρίβουν μέσα και κολοκυθάκια. Δοκιμάστε το!

ΥΛΙΚΑ
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες (κομμένες σε κύβους)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • 6 ντομάτες (τριμμένες στον τρίφτη)
  • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι (πλυμένο με νερό σε σουρωτήρι)
  • 4 φλ. νερό (ή ζωμό κότας, ή ζωμό λαχανικών)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε καρέ και τις αφήνουμε σε αλατόνερο για 10΄ (θα ρουφήξουν λιγότερο λάδι).
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες για 2-3΄ μόνο.
  3. Στύβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3΄, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10΄.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 15΄.
  5. Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και καπάκι για να κρατηθεί το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώσει. Αφήνουμε για 5΄.
  6. Προσθέτουμε το γιαούρτι (προαιρετικά) και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
  • Πηγή: argiro.gr.