10 Οκτώβριος 2019, 21:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2019, 21:17

Βίντεο-σοκ από κατάρρευση γέφυρας στην Κίνα

  • Βίντεο-σοκ από κατάρρευση γέφυρας στην Κίνα
    (Φωτ.: Twitter / KeithZhai@QiZHAI)
  • Βίντεο-σοκ από κατάρρευση γέφυρας στην Κίνα 2
    (Φωτ.: Twitter / KeithZhai@QiZHAI)

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κίνα η είδηση ότι γέφυρα κατέρρευσε πάνω σε δρόμο ενώ περνούσαν από εκεί αυτοκίνητα. Το δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, γύρω στις 18:10 (τοπική ώρα), στην πόλη Γουξί της επαρχίας Τσιανγκσού, περίπου 100 χλμ βορειοδυτικά της Σαγκάης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ωστόσο επισήμως δεν υπάρχει επιβεβαίωση.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από κινεζικά ΜΜΕ διακρίνεται η γέφυρα, ύψους πολλών μέτρων, να καταρρέει από μία πλευρά συνθλίβοντας τα αυτοκίνητα που βρίσκονται από κάτω. Στις εικόνες φαίνονται επίσης δύο αυτοκίνητα που έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια με μόνα ορατά σημεία τους να είναι το καπό τους ή τα φώτα τους που διακρίνονται κάτω από τεράστιους όγκους μπετόν.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV αναφέρει πως τουλάχιστον τρία οχήματα «έχουν συνθλιβεί», εκ των οποίων στο ένα δεν υπήρχαν επιβάτες, και προβάλλει πλάνα από τους εκσκαφείς που επιχειρούν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο του δυστυχήματος. Σύμφωνα με το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο, είναι πιθανόν ο οδηγός ενός φορτηγού, με πολύ βαρύ φορτίο, να πήγε παράνομα από τη γέφυρα προκαλώντας την κατάρρευσή της.