11 Οκτώβριος 2019, 09:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2019, 11:29

Ντόμινο παραιτήσεων στο «Φάρο» Ποντίων Πατρών – Τι μέλλει γενέσθαι με το ιστορικό σωματείο

  • Ντόμινο παραιτήσεων στο «Φάρο» Ποντίων Πατρών – Τι μέλλει γενέσθαι με το ιστορικό σωματείο
    (Φωτ.: «Φάρος» Ποντίων Πατρών)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σωματείο «Φάρος» Ποντίων Πατρών, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν παραιτηθεί πέντε από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. «Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στο "Φάρο" καθώς δεν γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι για το σωματείο μας» ανέφερε στο pontos-news.gr η πρώην πρόεδρος του «Φάρου» και υπηρεσιακή πρόεδρος μετά από αίτημα της Γενικής Συνέλευσης, Ελένη Σαουλίδου.

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση για να συζητηθεί το μέλλον του συλλόγου και θα οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

«Υπήρχε μια αδράνεια και στασιμότητα τον τελευταίο χρόνο στο "Φάρο". Όλοι ήταν λίγο ή πολύ δυσαρεστημένοι από τις ενέργειες του προέδρου Δημήτρη Αντωνιάδη, ο οποίος είχε αναλάβει την προεδρία από τον Ιούνιο του 2018» τόνισε η Ελ. Σαουλίδου. Οι λόγοι αυτοί οδήγησαν στις 3 Σεπτεμβρίου πέντε μέλη του ΔΣ να παραιτηθούν, και τον πρόεδρο να ζητά τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου. «Κλήθηκαν τα επιλαχόντα μέλη, ανάμεσά τους ήμουν και εγώ, ώστε να συμπληρωθεί το ΔΣ και να προχωρήσουμε σε εξελεγκτική επιτροπή, λογιστικό και διαχειριστικό έλεγχο, διαχείριση των τρεχόντων ζητημάτων της καθημερινότητας του συλλόγου και να ορίσουμε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.


Από παρέλαση του σωματείου την 25η Μαρτίου 2017 (φωτ.: «Φάρος» Ποντίων Πατρών)

»Η Γενική Συνέλευση αιτήθηκε την παραίτηση του προέδρου και στην ανασυγκρότηση του ΔΣ ορίστηκα εγώ υπηρεσιακή πρόεδρος. Όμως ο Δ. Αντωνιάδης δεν επιθυμούσε να παραιτηθεί, και επέμενε να πάμε σε εκλογές χωρίς εξελεγκτική επιτροπή, πράγμα παράνομο. Αναλάβαμε οι επιλαχόντες για λίγες ημέρες και διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για έλεγχο και παράδοση-παραλαβή εξαιτίας αντιδράσεων και έλλειψης συνεργασίας με τους προηγούμενους του ΔΣ, και έτσι αναγκαστήκαμε και εμείς να παραιτηθούμε με σκοπό τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και εκλογές. Τα επιλαχόντα μέλη που παραιτήθηκαν ήταν τα εξής: Ιορδάνης Παπαδόπουλος, Κίμωνας Κοβαλίδης, Ιωάννης Καρνέζης και εγώ» συμπλήρωσε η πρώην πρόεδρος.

Ολοκληρώνοντας, η Ελένη Σαουλίδου εκμυστηρεύτηκε στο pontos-news.gr ότι είναι βαθύτατα στεναχωρημένη με όλη αυτή την κατάσταση, καθώς μέσα στους κόλπους του σωματείου μεγάλωσε και η ίδια, και ανέφερε ότι πρόθεσή της είναι να κατέβει στις ερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

Ελένη Κάλλη