10 Οκτώβριος 2019, 13:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2019, 12:41

Συνελήφθη Τούρκος δημοσιογράφος για άρθρα για την επιχείρηση στη Συρία

  • Συνελήφθη Τούρκος δημοσιογράφος για άρθρα για την επιχείρηση στη Συρία
    Ο Χακάν Ντεμίρ (πηγή: Facebook / BirGün Gazetesi)

Χειροπέδες στον δημοσιογράφο Χακάν Ντεμίρ, υπεύθυνο της ιστοσελίδας της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας BirGün, πέρασαν Τούρκοι αστυνομικοί, για τις πληροφορίες που υπάρχουν σε άρθρα που αφορούν την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφημερίδας η σύλληψη έγινε στο σπίτι του δημοσιογράφου.

Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι ποια άρθρα ενδέχεται να προκάλεσαν την αντίδραση των τουρκικών Αρχών, όμως η εφημερίδα δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις χθες μετά τη δημοσιοποίηση πληροφορίων για νεκρούς αμάχους, κάτι που διαψεύδεται από την κυβέρνηση.

Η BirGün είναι μια μικρή, αριστερή εφημερίδα της αντιπολίτευσης η οποία βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο των Αρχών της Τουρκίας. Εκτός από τον Χακάν Ντεμίρ, στο επίκεντρο των ερευνών είναι και 78 χρήστες του διαδικτύου που φέρονται να «διέσπειραν προπαγάνδα» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι όσο διαρκούσε η προηγούμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία οι Αρχές είχαν συλλάβει πολλές εκατοντάδες πολίτες με την κατηγορία της «διασποράς τρομοκρατικής προπαγάνδας».