10 Οκτώβριος 2019, 12:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2019, 11:59

Με πάνω από 450 χορευτές ο ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας στο 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

  • Με πάνω από 450 χορευτές ο ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας στο 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
    Από το 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (φωτ.: pontos-news.gr / Χρήστος Πανταζής)

Χιλιάδες χορευτές, μουσικοί και συνοδοί από ποντιακούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα αναμένεται να κατακλύσουν τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβουν μέρος στο 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Απολύτως συνειδητοποιημένος και έτοιμος για την μεγάλη διοργάνωση δηλώνει ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

«Στο φετινό Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος περίπου 450 χορευτές από 60 συλλόγους του ΣΠΟΣ» ανέφερε στο pontos-news.gr ο υπεύθυνος χοροδιδάσκαλος των σωματείων της Θεσσαλίας, Αχιλλέας Λέρας.

«Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά. Οι χορευτές μας έκαναν τη γενική τους πρόβα την Κυριακή στο Μακροχώρι Βέροιας ακλουθώντας τις οδηγίες του κύριου συντονιστή χοροδιδασκάλου του ΣΠΟΣ Νίκου Φωτιάδη» τόνισε στο pontos-news.gr ο Αχ. Λέρας. «Φέτος, λόγω του επετειακού χαρακτήρα του Φεστιβάλ, οι χορευτές θα σχηματίσουν με τα σώματά τους μηνύματα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Εμείς θα συμμετάσχουμε στο σχηματισμό του αριθμού "100"» κατέληξε ο χοροδιδάσκαλος.


Οι χοροδιδάσκαλοι συζητούν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το Φεστιβάλ την Κυριακή στο Μακροχώρι (φωτ.: Statis Kokki)

Τον ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Άρης Σαμαρτσίδης (λύρα), Ιωάννης Σαχπεκίδης (νταούλι), Δημήτρης Συμελίδης (τραγούδι), Λάζαρος Παρπουτσής (λύρα), Θωμάς Τσοπουρίδης (αγγείο), Θεόδωρος Φωστηρόπουλος (τραγούδι).

Μετά το τέλος του φεστιβάλ θα στηθεί ποντιακό γλέντι στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ HELEXPO, με τη συμμετοχή των αποστολών και μελών ποντιακών σωματείων (ώρα 22:00).

Ελένη Κάλλη

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ12
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2019
18:30
Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.