9 Οκτώβριος 2019, 23:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2019, 00:05

Άγκυρα: Άρχισε η χερσαία φάση της επίθεσης στη Συρία

  • Συρία: Σημαντική νίκη των αντικαθεστωτικών και των τουρκικών δυνάμεων
    (Φωτ.: EPA / STR)

Τουρκικά στρατεύματα μπαίνουν στη βορειοανατολική Συρία, ανατολικά του Ευφράτη. Αρχίζει η χερσαία επιχείρηση, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. «Οι ηρωικές ένοπλες δυνάμεις μας και ο Εθνικός Συριακός Στρατός (Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα) άρχισαν τη χερσαία φάση της επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο. Νωρίτερα σήμερα τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και το πυροβολικό χτυπούσαν κουρδικούς στόχους.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα, με την υποστήριξη Σύρων μαχητών, μπήκαν στη Συρία σε τουλάχιστον τρία σημεία του συνόρου.

Ο εκπρόσωπος μιας ομάδας Σύρων ανταρτών, που μετέχουν στην επίθεση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η χερσαία αυτή επίθεση ξεκίνησε απόψε, βράδυ Τετάρτης, με κατεύθυνση την πόλη Τελ Αμπιάντ, η οποία ελέγχεται από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία ανακοίνωσαν πως ήρθαν αντιμέτωπες με μια χερσαία επίθεση τουρκικών στρατευμάτων. «Μια χερσαία επίθεση τουρκικών δυνάμεων απωθήθηκε από μαχητές των SDF στην πόλη Τελ Αμπιάντ. Καμία προέλαση μέχρι στιγμής», τόνισε ο εκπρόσωπος των SDF Μουσταφά Μπαλί.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters.