9 Οκτώβριος 2019, 17:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2019, 21:19

Φάνης Μουρατίδης - Δημήτρης Μελισσανίδης: Όταν οι Πόντιοι ενώνουν τις δυνάμεις τους

  • Φάνης Μουρατίδης - Δημήτρης Μελισσανίδης: Όταν οι Πόντιοι ενώνουν τις δυνάμεις τους
    Ο τηλεοπτικός «Κίμων Ορλόφ» μπροστά από την ποντιακή λύρα του Παναγιώτη Τανιμανίδη στο κτήριο της Aegean Oil, στον Πειραιά

Είναι Πόντιοι και το αναδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Όταν μάλιστα υπάρχουν θέματα που άπτονται του ποντιακού ελληνισμού και πολιτισμού και οι δύο έχουν κάτι να πουν αλλά και να πράξουν. Ο λόγος για τον δημοφιλή ηθοποιό Φάνη Μουρατίδη και τον πρόεδρο της Aegean Oil Δημήτρη Μελισσανίδη.

Οι δύο άνδρες που μοιράζονται και την αγάπη τους για την ΑΕΚ, συναντήθηκαν σήμερα στο γραφείο του Πόντιου επιχειρηματία για να συζητήσουν θέματα του ποντιακού ελληνισμού αλλά και για μελλοντικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες που αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου και της Ανατολίας.

Ο Φάνης Μουρατίδης, ο τηλεοπτικός Κίμων Ορλόφ της τηλεοπτικής σειράς «Πέτα τη φριτέζα», που κατάγεται από τη Νικόπολη του Πόντου και την Καππαδοκία, έδειξε επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Εύξεινο Λέσχη Αθηνών. Μάλιστα έδωσε την υπόσχεση ότι θα δίνει το παρών στις εκδηλώσεις της που θα διοργανωθούν στο μέλλον – εφόσον φυσικά το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του.


Ο Φάνης Μουρατίδης με τον στενό συνεργάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη, Σάββα Καλεντερίδη στην Aegean Oil

Εντύπωση του προκάλεσε η ποντιακή λύρα που είναι τοποθετημένη σε τοίχο στην είσοδο του κτηρίου της Aegean Oil. Πρόκειται για μνημειώδες έργο του γλύπτη Παναγιώτη Τανιμανίδη, με τίτλο «Το λασπωμένο όνειρο της προσφυγιάς».