31 Μάρτιος 2014, 08:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:24

Δείτε τον σταθμό "Ελλάδα" του μετρό στη... Χιλή!

  • Η Χιλή αποθεώνει την Ελλάδα. Αφιέρωμα στην αρχαία Ελλάδα στο μετρό του Σαντιάγκο

Δείτε τον σταθμό "Ελλάδα" του μετρό στη... Χιλή!

Η Χιλή τιμά την Αρχαία Ελλάδα, καθώς, από τις 7 Μαρτίου ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) στην πρωτεύουσα Σαντιάγο φιλοξενεί  έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού…

Στον σταθμό, από τον οποίο υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 επεξεργασμένα αντίγραφο από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν εμβληματικά για τον δυτικό πολιτισμό θέματα.

Ανάμεσά τους η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και οι τέχνες, ενώ από τα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτα αθλητών, ένα αγαλματίδιο πυγμάχου και θεατρικές μάσκες.

Το στήσιμο της έκθεσης αυτής, που αποτελεί μια από τις πρώτες προσπάθειες λειτουργίας ενός «αρχαίου μουσείου» στη Χιλή, θυμίζει έντονα την αντίστοιχη έκθεση που συναντούν οι επιβάτες στη στάση «Ακρόπολη» του αθηναϊκού μετρό.

Η δωρεά έγινε από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού με πρωτοβουλία της πρεσβείας Χιλής στην Ελλάδα, της ελληνικής Πρεσβείας στη Χιλή και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Σχέσεων του χιλιανού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Γαβριήλ και Μαρία Μουστάκης.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Πηγή: newsbomb.gr

 

Gallery