9 Οκτώβριος 2019, 12:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2019, 11:42

Το 5ο Thessaloniki Animation Festival έρχεται και με φιλμ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Στο παράλληλο πρόγραμμα των 54ων Δημητρίων, του πολιτιστικού θεσμού που είναι σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνεται το TAF, αλλιώς Thessaloniki Animation Festival, το σπουδαίο ετήσιο ραντεβού των εραστών της κινούμενης εικόνας, το οποίο πραγματοποιεί φέτος την πέμπτη του διοργάνωση.

Το σημαντικό διεθνές φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων της Ελλάδας προωθεί την τέχνη του animation μέσα από την καθιερωμένη πλέον συνάντησή του με προβολές, εργαστήρια, master classes και ομιλίες για μικρούς και μεγάλους.

Το 5ο TAF Festival ξεκινά στις 10 και ολοκληρώνεται στις 13 Οκτωβρίου, στην Αποθήκη Δ, προβλήτα Α στο λιμάνι. Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και το Lily Girl του Δημήτρη Πουρσανίδη, το animation για τη Γενοκτονία των Ποντίων που πρωτοπαρουσιάστηκε στο AnimaSyros.

Το 2019 η ομάδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού AddArt επιφυλάσσει στο κοινό του TAF καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ξεχωριστούς καλεσμένους από το «Love Death and Robots», καθώς επίσης και εργαστήρια, ομιλίες και προβολές περισσότερων από 300 animation films.

  • Δείτε εδώ αναλυτικό πρόγραμμα για τα φιλμ 5ου TAF και πληροφορίες.
  • Τα 54α Δημήτρια θα διαρκέσουν έως τις 20 Οκτωβρίου. Περιλαμβάνουν συνολικά 42 καλλιτεχνικά events σε 19 σημεία της Θεσσαλονίκης. Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.