9 Οκτώβριος 2019, 10:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2019, 10:37

Τα έσοδα ποντιακής παράστασης σε παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας

  • Τα έσοδα ποντιακής παράστασης σε παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας
    Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσόβουνου η «Κρέμτσα» (φωτ.: Σοφία Ντενεσίδου)

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της κοινωνίας της Πτολεμαΐδας για την πεντάχρονη Λυδία, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και θα πρέπει να χειρουργηθεί εντός του Οκτωβρίου στην Αυστρία. Η επέμβαση απαιτεί σοβαρό χρηματικό ποσό, το οποίο θα πρέπει να συγκεντρωθεί το συντομότερο δυνατό. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσόβουνου η «Κρέμτσα».

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου θα παρουσιάσει την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου (ώρα 20:00), στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, το έργο «Δεν λησμονώ, πατρίδα μου» και τα έσοδα θα διατεθούν για τη μικρή Λυδία.

Η παράσταση αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και στο χώρο θα βρίσκεται και η Ομάδα Εθελοντισμού «Ανδρόνικος» για λήψη δείγματος μυελού των οστών από ενδιαφερομένους. Επίσης, το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, κατόπιν πρότασης των καθηγητών, θα διοργανώσει συναυλία αγάπης την Τρίτη 15 Οκτωβρίου (ώρα 19:00) στο αμφιθέατρο του σχολείου, ενώ έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία σε όλη την πόλη περισσότεροι από εξήντα χάρτινοι κουμπαράδες για συγκέντρωση χρημάτων, με πρωτοβουλία της Ομάδας Εθελοντισμού «Ανδρόνικος».

  • Με πληροφορίες από ΕΡΤ Κοζάνης.