9 Οκτώβριος 2019, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2019, 08:13

Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο για τη Novartis ψήφισε η Βουλή με 173 ψήφους υπέρ

  • Παπαγγελόπουλος: Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κ. Ράικου
    Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Απουσία των βουλευτών του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης έγινε στη Βουλή τα ξημερώματα της Τετάρτης η μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis. Τα τρία κόμματα αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας σε ένδειξη διαμαρτυρίας – το ΜέΡΑ25, μάλιστα, προανήγγειλε ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην προανακριτική, σε αντίθεση με το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση.

Έτσι, με 173 ψήφους υπέρ και 83 ψήφους κατά η Βουλή αποφάσισε να παραπέμψει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Τέσσερα ήταν τα άκυρα και υπήρχε ένα λευκό.

Στην ομιλία του ενώπιον των βουλευτών, η οποία προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανέφερε: «Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και πολύ καιρό. Επειδή είμαι θεσμικός άνθρωπος δεν έχω απαντήσει μέχρι τώρα δημόσια, σήμερα όμως θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες». Ακόμα, τόνισε ότι θα ζητήσει την προστασία του και την προστασία της οικογένειας του και της Δικαιοσύνης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μόλις ξεκινήσει το έργο της η ειδική επιτροπή.

Η πρόταση της ΝΔ αφορά την έρευνα για την τέλεση τεσσάρων αδικημάτων: ηθική αυτουργία στα αδικήματα κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και ψευδορκίας και πρόκληση-προσφορά για την τέλεση εγκλήματος.