8 Οκτώβριος 2019, 18:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούλιος 2020, 12:04

Η Νάντια Κομανέτσι παροτρύνει νέους να ακολουθήσουν το δρόμο του αθλητισμού

  • Η Νάντια Κομανέτσι παροτρύνει νέους να ακολουθήσουν το δρόμο του αθλητισμού
    Η Νάντια Κομανέτσι στο απόγειο της αθλητικής της πορείας

Η πρώτη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής που βραβεύτηκε με το τέλειο 10, ο θρύλος του αθλητισμού και Ολυμπιονίκης Νάντια Κομανέτσι, συναντήθηκε στο πάρκο Sebastian με τα παιδιά από τον Τομέα 5 του Βουκουρεστίου και τα παρότρυνε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Η Κομανέτσι έδειξε στα παιδιά κάποιες ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής και παράλληλα τα ενθάρρυνε να δοκιμάσουν και άλλα αθλήματα. «Για τα παιδιά η άσκηση είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να μάθουν τι σημαίνει άθλημα και να το αγαπούν», δήλωσε.

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Κομανέτσι σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες παιδιά που φοιτούν σε διάφορες τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Πρόσφατη φωτογραφία του θρύλου της ενόργανης (φωτ.: EPA / Jimmy Morris)

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Nadia Sports Experience», το οποίο στοχεύει στην αύξηση του ενδιαφέροντος των παιδιών για αθλητικές και υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και στην εξοικείωσή τους με αθλήματα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν και πόλο έλξης για εξωσχολικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του έργου, το Ίδρυμα Κομανέτσι χορηγεί υποτροφίες σε νέους αθλητές. Φέτος πενήντα νέοι αθλητές, μέλη σωματείων, πήραν υποτροφίες για το σχολικό έτος 2019-2020.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.