8 Οκτώβριος 2019, 12:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Οκτώβριος 2019, 12:41

Υπόθεση Novartis: Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο

  • Το φορολογικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Με ευρεία πλειοψηφία αναμένεται να στηριχθεί η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα εξετάσει εάν ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι ένοχος για ηθική αυτουργία σε τέσσερα αδικήματα, αυτά της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος και ψευδορκίας και την πρόκλησης-προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος.

Η συζήτηση θα αρχίσει σήμερα στις 17:00 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το Κίνημα Αλλαγής και τη Ελληνική Λύση έχουν δηλώσει πως θα στηρίξουν την πρόταση ενώ το ΚΚΕ μάλλον θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι φυσικό, θα καταψηφίσει την πρόταση. Το ΜεΡΑ25 θα δηλώσει «παρών», ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης φημολογείται ότι θα προτείνει τη δημιουργία Σώματος Δίωξης Πολιτικών και Μεγαλοεπιχειρηματιών στα πρότυπα του FBI ώστε υποθέσεις υπουργών να μην διαβιβάζονται στο Κοινοβούλιο.

Εισηγητής από την πλευρά της ΝΔ για τη σημερινή συζήτηση είναι ο Θανάσης Πλεύρης ενώ από το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Από την πλειοψηφία θα τοποθετηθούν οι βουλευτές Ζωή Ράπτη, Γιάννης Μπούγας, Σταύρος Κελέτσης, Γιώργος Κότσιρας και Νίκος Υψηλάντης ενώ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα είναι ο Σπήλιος Λιβανός.