7 Οκτώβριος 2019, 23:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2019, 22:54

Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης πρόξενοι κρατών που υπηρετούν στην Πόλη

  • Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης πρόξενοι κρατών που υπηρετούν στην Πόλη
    Eκπρόσωποι του προξενικού σώματος στην Πόλη επισκέφθηκαν την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου συναντήθηκαν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Μαγγίνας)

Την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου λειτουργούσε η ιστορική Ιερά Θεολογική Σχολή, επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, 25 γενικοί πρόξενοι διαφόρων κρατών που υπηρετούν στην Πόλη, με επικεφαλής την πρόεδρο του προξενικού σώματος, γενική πρόξενο της Κροατίας Ivana Zerec.

Τους ξένους διπλωμάτες καλωσόρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο Συνοδικό της Μονής, παρουσία του ηγουμένου της, επισκόπου Ερυθρών Κυρίλλου, και τους ενημέρωσε για την ιστορία της Σχολής, για τη διακονία και τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου, ενώ μοιράστηκε μαζί τους τις αναμνήσεις του από τα χρόνια φοίτησής του στη Χάλκη.

Ο Παναγιώτατος προέτρεψε τον παρόντα αρχιδιάκονο Θεόδωρο να μιλήσει για την προσφορά της Θεολογικής Σχολής στα γράμματα και την ευρύτερη παιδεία, μέσω των αποφοίτων της που διακόνησαν από διάφορες θέσεις την Εκκλησία σε όλο τον κόσμο. Το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των υψηλών επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Σχολής και ιδιαίτερα στην πλούσια βιβλιοθήκη της.

Στη συνάντηση παρέστη και εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία συνόδευσε τιμητικά τους γενικούς προξένους.