7 Οκτώβριος 2019, 17:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2019, 16:50

Η Ελλάδα ξανά στις αγορές με 10ετές ομόλογο

  • Αμοιβή για όσους υποδεικνύουν «ορφανές» κληρονομιές στην κυβέρνηση – Αρχίζει το κυνήγι...
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στις αγορές ξαναβγαίνει το ελληνικό δημόσιο με το άνοιγμα της τελευταίας έκδοσης του δεκαετούς ομολόγου. Όπως ανακοίνωσε αργά το μεσημέρι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, το ελληνικό δημόσιο έδωσε εντολή στις BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan να ξανανοίξουν υφιστάμενη έκδοση 10ετούς ομολόγου λήξης τον Μάρτιο του 2029.

Η απόδοση του τίτλου στη δευτερογενή αγορά κυμαίνεται στο 1,385%, ενώ το σταθερό επιτόκιο του ομολόγου που είχε εκδοθεί τον Μάρτιο φέτος είχε διαμοφωθεί στο 3,9% (η Αθήνα είχε αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ).

Σημειώνεται ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση στη Βουλή, επισημαίνεται ότι η δανειακή στρατηγική θα στοχεύσει φέτος στη διασφάλιση της συνεχούς εκδοτικής παρουσίας του δημοσίου στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, στην παροχή εκδόσεων υψηλής ρευστότητας για τη διατήρηση μιας αξιόπιστης καμπύλης αποδόσεων ελληνικών κρατικών χρεογράφων, στην περαιτέρω μείωση των περιθωρίων δανεισμού καθώς και στην περαιτέρω διασφάλιση της συνέπειας του ελληνικού Δημοσίου, ως κρατικού εκδότη με χαρακτηριστικά χώρας της ευρωζώνης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.