7 Οκτώβριος 2019, 16:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2019, 15:46

Έτσι θα ανοίξει το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

  • Έτσι θα ανοίξει το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
    Από το 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (φωτ.: pontos-news.gr / Χρήστος Πανταζής)

Τις τελευταίες πινελιές βάζει αυτόν τον καιρό ο ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης σε ό,τι έχει να κάνει με το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο «PAOK Sports Arena», στη Θεσσαλονίκη. «Μπορεί να βρισκόμαστε στο παρά ένα, όμως ακόμα συζητιούνται πράγματα. Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι άψογο. Το φετινό Φεστιβάλ έχει αφιερωθεί στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και θα υπάρξουν αρκετές διαφοροποιήσεις από τις διοργανώσεις των προηγούμενων χρόνων» ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Κουνατίδης.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξουν οι χορευτές του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης σχηματίζοντας το γράμμα «G» από τη λέξη Genocide.

«Σήμερα θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα η προτελευταία πρόβα του Συνδέσμου, και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου η τελευταία στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Σταυρούπολης. Από εμάς θα λάβουν μέρος περίπου 450-500 χορευτές. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι χορευτικά, καθώς έχουμε κάνει εφτά πρόβες στο σύνολο μέχρι στιγμής» ανέφερε ο Θεόδωρος Κουνατίδης. «Αυτό που μπορώ να σας πω για την ημέρα του Φεστιβάλ είναι ότι ο δικός μας ΣΠΟΣ θα σχηματίσει το γράμμα "G", ο ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων των αριθμό 353.000, και οι υπόλοιποι ΣΠΟΣ τον αριθμό 100» εκμυστηρεύτηκε ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Θ. Κουνατίδη, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου θα γίνει μια συνάντηση του σκηνοθέτη της παράστασης Παύλου Κουρτίδη και της ομάδας του μαζί με τον ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης και μέλη της ΠΟΕ για το Φεστιβάλ, εντός του «PAOK Sports Arena», όπου και θα συζητηθούν όσα θέματα εκκρεμούν. Επίσης έχει ζητηθεί από τους πυρριχιστές να βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ στις 16:00, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, για να γίνει μια τελική πρόβα στο χορό σέρρα.

Ελένη Κάλλη

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ12
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2019
18:30
Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.