6 Οκτώβριος 2019, 16:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2019, 16:06

52χρονη καθηγήτρια υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην Αρχαία Ολυμπία – Πέθανε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

  • Άνδρας έπεσε σε ρέμα στο Μενίδι 2
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στέφανος Ραπάνης)

Μία 52χρονη καθηγήτρια πανεπιστημίου έχασε τη ζωή της κατά τη μεταφορά της, λόγω σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος, με ασθενοφόρο από την Αρχαία Ολυμπία στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο Φιλοσοφίας. Χθες το μεσημέρι και ενώ περπατούσε στην Αρχαία Ολυμπία ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε βοήθεια έξω ένα φαρμακείο. Αμέσως, έσπευσαν να την βοηθήσουν, όπως και ο γιατρός του τοπικού Κέντρου Υγείας που μετέβη στο σημείο.

Η 52χρονη έχασε τις αισθήσεις της αλλά μετά την παροχή πρώτων βοηθειών συνήλθε προσωρινά. Στη συνέχεια, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου εκεί, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Διαμαντόπουλος, οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και αμέσως έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που διαθέτει καρδιοχειρουργική μονάδα.

Επειδή, προσθέτει ο Κώστας Διαμαντόπουλος, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας δεν διαθέτει καρδιοχειρουργική μονάδα, αποφασίστηκε να μεταφερθεί η 52χρονη στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Σύμφωνα πάντα με το διοικητή, τέτοιου είδους περιστατικά χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και ο χρόνος είναι πάντα ένας πολύ κρίσιμος παράγοντας. Από την πλευρά του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το περιστατικό, είπε ότι χθες το νοσοκομείο ενημερώθηκε ότι μεταφέρεται στην καρδιοχειρουργική κλινική επείγον περιστατικό. Μάλιστα, η καρδιοχειρουργική προετοιμάστηκε για να μη χαθεί χρόνος. Όμως, η άτυχη γυναίκα έχασε τη μάχη λίγο πριν από την Άρτα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.