6 Οκτώβριος 2019, 16:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2019, 16:44

Muay Thai: Παγκόσμιος πρωταθλητής μέσα στην Τουρκία ο Κύπριος Κυριάκος Χριστοδούλου

  • Muay Thai: Παγκόσμιος πρωταθλητής μέσα στην Τουρκία ο Κύπριος Κυριάκος Χριστοδούλου
    Ο Κυριάκος Χριστοδούλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Muay Thai Νέων της Αττάλειας (φωτ.: goal.philenews.com)

Μεγάλη επιτυχία για τον 15χρονο Κυριάκο Χριστοδούλου, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Muay Thai Νέων της IFMA, στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ο 15χρονος μαχητής νίκησε τον Ρώσο Γκάρι Φούλιν με 2-1 στον τελικό των 67 κιλών και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κρατώντας την κυπριακή σημαία.

Η διοργάνωση στην οποία συμμετείχε ο νεαρός πρωταθλητής θεωρείται στην Ολυμπιάδα ως προολυμπιακό άθλημα με συμμετοχή 12 αθλητών από 12 διαφορετικές χώρες. Μετά από κλήρωση, ο Κ. Χριστοδούλου προκρίθηκε άνευ αγώνα στα προημιτελικά. Στη συνέχεια νίκησε δύο αθλητές, έναν Τούρκο και έναν από το Ιράκ, φτάνοντας στον τελικό όπου κατάφερε να λυγίσει και τον Ρώσο πρωταθλητή, κυριαρχώντας στην κατηγορία του.

Μια επιτυχία που γράφει ιστορία για την Κύπρο, καθώς ο Κ. Χριστοδούλου γίνεται ο πρώτος Κύπριος που καταφέρνει να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Νέων. Επιτυχία που σίγουρα πιστώνεται και στον πατέρα και προπονητή του Κωνσταντίνο Χριστοδούλου, στο «Ninos Muay Thai Gym», που κατάφερε να αναδείξει το ταλέντο του νεαρού Κύπριου μαχητή.