30 Μάρτιος 2014, 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:24

Βραβεύσεις με χρώμα ποντιακό στο γήπεδο του Απόλλωνα 1926

  • «Ο Απόλλων Καλαμαριάς θα μετονομαστεί σε Απόλλων Πόντου»

Βραβεύσεις με χρώμα ποντιακό, μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα, έγιναν στο τελευταίο φετινό παιχνίδι του Απόλλωνα 1926 για το πρωτάθλημα.

Την παράσταση μπορεί να μην έκλεψε στο χθεσινό παιχνίδι ο Απόλλων 1926, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, το έκαναν όμως τα νεαρά μέλη της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, στην ανάπαυλα της αναμέτρησης, ντυμένοι με τις παραδοσιακές ποντιακές στολές οι νεαροί χορευτές και οι νεαρές χορεύτριες έδωσαν διαφορετικό χρώμα στο παιχνίδι. Με τους χορούς τους ξεσήκωσαν τους φιλάθλους και κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα.

Η ΠΑΕ Απόλλων αποφάσισε να τιμήσει την προσφορά δύο ανθρώπων που προσέφεραν στους «κοκκινόμαυρους» για δυόμισι χρόνια στη Σούπερ Λιγκ από τον πάγκο της ομάδας. Ο λόγος για τον νυν προπονητή του Εθνικού Γαζώρου και πρώην του Απόλλωνα, Μάκη Κατσαβάκη και τον συνεργάτη του και τότε και τώρα, Κώστα Παπαδόπουλο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης παρέδωσε τιμητικές πλακέτες σε αμφοτέρους πριν από την έναρξη του αγώνα, με τον κόσμο να χειροκροτεί και να αναγνωρίζει την προσφορά τους στον Απόλλωνα. Τόσο ο Κατσαβάκης όσο και ο Παπαδόπουλος στην πρώτη τους επιστροφή στην Καλαμαριά ως αντίπαλοι είχαν να δουν αρκετά γνώριμα πρόσωπα και φίλους, σε μια ομάδα με την οποία ταυτίστηκαν συναισθηματικά κατά τα χρόνια της παρουσίας τους.

Παράλληλα, στο ημίχρονο του αγώνα έγινε μία ακόμη βράβευση, Τιμητική πλακέτα πήρε ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος, γιος του εκλιπόντος παλαιμάχου άσου του Απόλλωνα, Μήτσου, για τον οποίο επίσης δόθηκε πλακέτα από τη διοίκηση. Τέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη δύο φιλάθλων του Απόλλωνα που δε βρίσκονται στη ζωή, του Τάσου Κυριακίδη, αλλά και του Ιωάννη Γραμματικόπουλου. 

Πηγή: metrosport.gr