6 Οκτώβριος 2019, 12:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2019, 12:19

Πέτσας: Έκπτωση φόρου έως 40% σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης κατοικιών

  • Πέτσας για ΠτΔ: Η ανακοίνωση του ονόματος μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου
    O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40% θα έχουν οι πολίτες που θα προβούν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης κατοικιών, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ. Παράλληλα, διευκρίνισε η έκπτωση αυτή δύναται να εφαρμοστεί και αναλογικά, δηλαδή να συμψηφιστεί μαζί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του εκάστοτε πολίτη προς το κράτος, όπως για παράδειγμα μέσα από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει απευθείας.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στόχος της κυβέρνησης είναι η τόνωση του τομέα της οικοδομής ο οποίος δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα στα χρόνια της κρίσης.

«Η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12% του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε. Αυτή την στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και θέλουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3 έως 4% αυτού» είπε. «Υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη», τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών, που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητική τους.

Για Πομπέο και Τουρκία
Σε ερώτηση τι να περιμένει από τις ΗΠΑ η χώρα μας, σε περίπτωση που τουρκικές δυνάμεις αποβιβαστούν σε ελληνικό νησί, αν γίνει δηλαδή κάτι ανάλογο με τα Ίμια, ο Στ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι η τοποθέτηση του Μάικ Πομπέο ήταν ξεκάθαρη και «έρχεται να συμπληρωθεί στο παζλ που έχουμε πει, σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και όχι προκλητικές ενέργειες». Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, σημείωσε ότι αποτελούν συνέχεια των προσπαθειών της κυβέρνησης, που γίνονται το τελευταίο διάστημα με διεθνοποίηση του ζητήματος.

Όπως τόνισε φαίνεται πως υπάρχουν ανοικτά αυτιά στην Ευρώπη και παγκοσμίως και έρχονται να στηρίξουν την ελληνική θέση. Μάλιστα εκτίμησε ότι η καλλιέργεια των σχέσεων με τις ΗΠΑ, τελευταία, έφερε μια πολύ σημαντική στήριξη όσον αφορά την αναβάθμιση της χώρας μας η οποία έρχεται να παίξει τον ρόλο που της αξίζει. Επιπλέον, διευκρίνισε πως ο πρωθυπουργός επανέλαβε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ αυτό που λέει και δημόσια. Κάλεσε δηλαδή για τοποθέτηση που θα βάλει φρένο στην τουρκική προκλητικότητα, γεγονός που θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών, αλλά και των ΗΠΑ. Αναμένουμε από την Τουρκία, μετά και τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, να σταματήσει  τις προκλήσεις στην Κύπρο και παράλληλα να μειωθούν οι μεταναστευτικές προσφυγικές ροές.

  • Με πληροφορίες από skai.gr.