6 Οκτώβριος 2019, 11:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2019, 11:28

Ο δήμαρχος Αργυρούπολης στη Νάουσα – Τι είπε για το Φροντιστήριο της Αργυρούπολης στον Πόντο

  • Ο δήμαρχος Αργυρούπολης στη Νάουσα – Τι είπε για το Φροντιστήριο της Αργυρούπολης στον Πόντο
    Ο Φώτης Φανιάδης παρουσιάζει στον Ερτζάν Τσιμέν κειμήλια της βιβλιοθήκης (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Στη Νάουσα βρίσκονται από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, κατόπιν προσκλήσεως της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας-Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως, ο δήμαρχος της Αργυρούπολης (Γκιουμουσχανέ) Ερτζάν Τσιμέν (Ercan Çimen) μαζί με μέλη του Σωματείου Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Αργυρούπολης.

Αρχικά, η αποστολή επισκέφθηκε την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας όπου έγινε παρουσίαση της συλλογής της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως, που φυλάσσεται στο σωματείο, και ακολούθησε συζήτηση με τον πρόεδρο της Λέσχης Φώτη Φανιάδη. Κατά τη συζήτηση, εκτός των άλλων, αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τις σχέσεις των δύο πόλεων, την προβολή της βιβλιοθήκης και τις προσπάθειες που γίνονται για αυτήν, ενώ σημαντική ήταν και η δήλωση του δημάρχου Αργυρούπολης πως δρομολογείται η αναστήλωση του Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης.

Έπειτα, ακολούθησε συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη σύναψη σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων, σε διαφόρους τομείς, αλλά και για την αξιοποίηση και προβολή της ιστορικής συλλογής των βιβλίων της Αργυρούπολης. Η αποστολή θα παραμείνει στην πόλη έως και σήμερα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ακολουθώντας το πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη και αποσκοπώντας στην παραγωγή θετικών αποτελεσμάτων από ένα σύνολο ενεργειών.


(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)