6 Οκτώβριος 2019, 10:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2019, 10:31

Αγιασμός στον Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»

  • Αγιασμός στον Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες Του Πόντου» / Facebook)

Μέσα σε ένα όμορφο, ζεστό και οικογενειακό κλίμα, ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στο κτήριο του Συλλόγου. Μια τελετή πολύ σημαντική για τη διοίκηση και τα μέλη των «Ακριτών» διότι –όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά– ευλογεί την έναρξη μιας καινούριας προσπάθειας.

Μέλη και φίλοι κατέκλυσαν την αίθουσα του Συλλόγου, προκειμένου να παραστούν στον αγιασμό που τέλεσαν ο πατήρ Κωσταντίνος, ο πατήρ Χρήστος και ο πατήρ Ματθαίος, τους οποίους ο Σύλλογος ευχαριστεί. Τον εναρκτήριο λόγο πραγματοποίησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Σεπτούχας, ο οποίος με τη σειρά του παρουσίασε στους παρευρισκομένους το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ευχήθηκε εκ μέρους του καλή και δημιουργική χρόνια. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο Σύλλογος ανήκει σε όλους και πως είναι ανοιχτός για όποιον επιθυμεί να ενταχθεί σε αυτόν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε ανάγκη τη βοήθεια όλων ώστε ο Σύλλογος, ως φάρος πολιτισμού, να φωτίσει ξανά».

Παράλληλα τόνισε τη σημαντικότητα της προσέλευσης των νέων στους κόλπους του Συλλόγου, ενώ ζήτησε και από τους ίδιους τους γονείς να κρατούν ζωντανή τη φλόγα της ποντιακής παράδοσης, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουν να μεταλαμπαδεύσουν τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου στη νέα γενιά.

Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην Αρτεμισία Τσιλινγκιρίδου, πρώην υπεύθυνη χορευτικού και αντιπροέδρο του Συλλόγου. Με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού, η Αρτ. Τσιλινγκιρίδου έκανε μια σύντομη αναφορά στους λόγους για τους οποίους «οφείλουμε να κατευθύνουμε τα παιδιά μας» στον Σύλλογο. Την ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε, προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους «Οι Ακρίτες του Πόντου». Κατόπιν, η Ελένη Δανιηλίδου, υπεύθυνη χορευτικού και χοροδιδάσκαλος, προχώρησε σε μια ενημέρωση για τα χορευτικά τμήματα και τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

«Μια καινούργια χρονιά μόλις άρχισε! Μια χρόνια γεμάτη θέληση, όρεξη για δουλειά με πολλές ιδέες, αλλά πάντα με γνώμονα τη μετάδοση της παράδοσής μας στις επόμενες γενιές. Το ΔΣ σας εύχεται μια καλή και δημιουργική χρονιά!», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου».