• ΑΡΧΕΙΟ
31 Μάρτιος 2014, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:35

Απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης μαθημάτων Ποντιακής διαλέκτου στην Πιερία | 1 Απρ 2014

  • Νέες πρωτότυπες δραστηριότητες στην Ένωση Ποντίων Πιερίας

Στην Ένωση Ποντίων Πιερίας την Τρίτη, 1 Απριλίου 2014 και ώρα 19.00, θα γίνει η απονομή των Βεβαιώσεων στους ενήλικες που παρακολούθησαν τα μαθήματα Ιστορίας και Διαλέκτου που οργάνωσε η Ένωση Ποντίων Πιερίας.

Μετά την απονομή θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Ρώτα την καρδιά σου», (Υur egine Sor, του Τούρκου σκηνοθέτη Γιουσούφ Κουρτσενλί. Η ταινία αναφέρεται στους κρυπτοχριστιανούς του Πόντου. Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται σε ένα χωριό του Πόντου, κατά την περίοδο του ‘Χάτι Χουμαγιούν, Σουλτανικού Διατάγματος περί ανεξιθρησκίας (1856 κ.ε.), και αφορά το ειδύλλιο ενός νεαρού Κρυπτοχριστιανού με μία μουσουλμάνα, η οποία όμως νομίζει ότι ο αγαπημένος της είναι και αυτός μουσουλμάνος. Ο θάνατος όμως του παππού του νεαρού θα αποκαλύψει στο χωριό της χριστιανική ταυτότητα της οικογένειάς του. Η συνέχεια και το απρόσμενο τέλος επί της οθόνης...

Η εξαιρετική αυτή ταινία, προβάλλεται για δεύτερη φορά για να την παρακολουθήσουν όσοι δεν είχαν την ευκαιρία κατά την πρώτη προβολή της. Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου με ελεύθερη είσοδο.

Ο Έφορος Διαλέκτου
Μπάμπης Αργυρόπουλος

Ένωση Ποντίων Πιερίας
Δείτε τα στιχεία του Συλλόγου