5 Οκτώβριος 2019, 11:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Οκτώβριος 2019, 11:33

Βρούτσης: Νέο ασφαλιστικό εντός 6μήνου!

  • Βρούτσης: Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι πληρωμές των επιδομάτων για τον κορονοϊό
    Ο Γιάννης Βρούτσης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Νέες πολιτικές που θα βασίζονται στις χθεσινές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας θα οδηγήσουν σε ένα νέο Ασφαλιστικό, εντός 6μηνου, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Η κυβέρνηση, αφού πάρει τις αποφάσεις του ΣτΕ, «θα κινηθεί προσεκτικά αλλά γρήγορα» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ .

Εντός του Οκτωβρίου θα επιστραφούν, μάλιστα, τα χρήματα συμψηφισμού σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Ερωτηθείς ειδικά για την επιστροφή χρημάτων στους 260.000 δικαιούχους επικουρικών συντάξεων που δικαιώθηκαν στο ΣτΕ, ο Γιάννης Βρούτσης αφού επανέλαβε ότι περιμένει τις καθαρογραμμένες αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου σημείωσε ότι «πολιτικά θα πω ότι το μήνυμα που στέλνουμε στους συνταξιούχους είναι να μην έχουν καμία αγωνία, οφείλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι όλα όσα αποφάσισε το ΣτΕ θα γίνουν σεβαστά και θα επιστραφούν στο ακέραιο σε όλους».

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει πράξη τη δέσμευση της για μείωση των εισφορών των μισθωτών κατά 5 μονάδες από 1ης Ιουλίου του 2020  για να αυξηθεί η απασχόληση και να μειωθεί το υψηλό κόστος.