30 Μάρτιος 2014, 13:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:24

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του 16χρονου Αλέξανδρου Μαυρίδη

  • Η μυστηριώδης εξαφάνιση του 16χρονου Αλέξανδρου Μαυρίδη

Ο 16χρονος Αλέξανδρος Μαυρίδης που κατοικεί στις Αχαρνές, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 24 Μαρτίου, στη λίμνη Υλίκη κοντά στο Μουρίκι Βοιωτίας.

Ο Αλέξανδρος Μαυρίδης μαζί με έναν 32χρονο φίλο του μετέβησαν στη λίμνη της Υλίκης για ψάρεμα. Αργά το βράδυ και αφού είχαν απλώσει τα δίχτυα, αποχώρησαν ενώ την επόμενη ημέρα μετέβησαν στο ίδιο σημείο προκειμένου να τα μαζέψουν.

Το σημείο ήταν δύσβατο, τα νερά βαθιά και το κακό δεν άργησε να γίνει.

Εντελώς αναπάντεχα οι δύο φίλοι έχασαν την ισορροπία τους και βρέθηκαν κάτω από το νερό, μην μπορώντας να βγουν από αυτό.

Ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή άκουσαν τις απεγνωσμένες κραυγές τους και πλησίασαν κοντά, καταφέρνοντας να βγάλουν με ασφάλεια έξω από το νερό τον 32χρονο, δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο με τον ανήλικο Αλέξανδρο, ο οποίος βρισκόταν πέντε μέτρα μακριά και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα.

Από τη στιγμή αυτή ξεκίνησε και το προσωπικό μαρτύριο μιας ολόκληρης οικογένειας καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού παραμένουν άκαρπες για πέντε και πλέον ημέρες.

Μιλώντας στο zougla.gr η θεία του παιδιού, Πόπη Ε. περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που εκτυλίχθησαν την 25η Μαρτίου και τα όσα επακολούθησαν.

Όπως καταγγέλλει, οι προσπάθειες ανεύρεσης του έχουν πέσει στο κενό λόγω της αναλγησίας που έχουν επιδείξει οι αρμόδιες αρχές.

Τα όσα κατήγγειλε είναι εξωφρενικά:

«Οι αυτόπτες μάρτυρες τους έδειξαν το σημείο στο οποίο χάθηκε το παιδί και οι έρευνες εκεί ξεκίνησαν δύο ημέρες μετά. Έψαχναν αλλού. Τέσσερις μόνο δύτες συμμετέχουν στις έρευνες και μας ζητούν να βρούμε εθελοντές. Ακόμα και όταν ήρθαν εθελοντές το μόνο που τους είπαν είναι να κοιτούν περιμετρικά. Μας υποσχέθηκαν ότι θα έρθει και ο στρατός για να βοηθήσει πράγμα που δεν έγινε ποτέ», ανέφερε μεταξύ άλλων σοκαρισμένη η θεία του παιδιού.

«Ο πατέρας του είναι εκεί συνέχεια δεν έχει φύγει καθόλου. Μπήκαμε κι εμείς μέσα για να τον βρούμε», πρόσθεσε.

Η οικογένεια απηύθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του παιδιού να το πράξει, μεταβαίνοντας στο σημείο όπου εξαφανίστηκε.

Πηγή: madata.gr