4 Οκτώβριος 2019, 20:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2019, 20:32

Νέα απεργία σε τρένα, μετρό, προαστιακό

  • Κλείνει ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» 2
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα σε τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού, προαναγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) με βασικό αίτημα τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.

Η ΠΟΣ έχει ανακοινώσει τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας για την Τρίτη 8 Οκτωβρίου και 24ωρη απεργία την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Οι στάσεις θα γίνουν από τις 05:00 έως τις 08:00, από τις 13:00 έως τις 16:00 και από τις 21:00 έως τις 24:00 .Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, καθώς και την ημέρα της 24ωρης απεργίας, το μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

«Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε. Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται "εγκλωβισμένη" στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, και καταλήγει: «Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα –όσα μας έχουν απομείνει– αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων».