4 Οκτώβριος 2019, 15:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2019, 15:28

Μέτωπο ισχυρών καταιγίδων επηρεάζει τη χώρα – Χαλάζι και στην Αττική

  • Μέτωπο ισχυρών καταιγίδων επηρεάζει τη χώρα – Χαλάζι και στην Αττική
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων επηρέασε από τις μεταμεσονύκτιες ώρες τη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Το μέτωπο αυτό κινείται αργά ανατολικά και «σαρώσει» σχεδόν το σύνολο της χώρας (με εξαίρεση την Κρήτη). Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το μεσημέρι το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Εξάλλου, και η πόλη της Αθήνας επηρεάζεται από τη μεταβολή του καιρού. Αναμένονται παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως και τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής έως και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, και οι περιοχές όπου αναμένονται οι εντονότερες βροχοπτώσεις.

Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών. Μετά τη διέλευσή του μετώπου, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αντίθετα πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη βόρεια Κρήτη.

  • Με πληροφορίες από meteo.gr.