3 Οκτώβριος 2019, 16:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2019, 16:08

Αστυνομικός διοικητής ζητούσε 10.000 από επιχειρηματία – «Την πάτησα» είπε όταν συνελήφθη

  • Πρέβεζα: «Είχαμε σχέση» λέει ο 40χρονος που συνελήφθη για την κακοποίηση 83χρονης
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αξιωματικοί της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, 54 και 39 ετών, που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για χρηματισμό, ενώ παράλληλα σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία ιδιοκτήτη εταιρείας ανακύκλωσης πλαστικών από τον οποίο ο 54χρονος, που είναι διοικητής υπηρεσίας, ζήτησε 10.000 ευρώ για τη μείωση προστίμου από την Επιθεώρηση Εργασίας για την παράνομη απασχόληση εννέα αλλοδαπών.

Τη Δευτέρα ο επιχειρηματίας έδωσε 3.120 ευρώ και την Τρίτη ακόμα 3.000 ευρώ με προσημειωμένα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στην κατοχή του αξιωματικού της ΕΛΑΣ. Τη συναλλαγή παρακολουθούσαν αστυνομικοί με «κοριούς», έπειτα από το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στη θέα των αστυνομικών που μπήκαν στο γραφείο του, ο 54χρονος κατάφερε μόνο να πει: «Την πάτησα».

Παρών στη συναλλαγή ήταν και ένας 39χρονος ένστολος που στον καταγεγραμμένο διάλογο απαντά στον προϊστάμενό του ότι την υπόθεση «την έφτιαξαν». Όταν, όμως, πέρασαν και σε εκείνον χειροπέδες άρχισε να φωνάζει: «Τι μου έκανες».

Σε βάρος του 54χρονου διοικητή σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος, ενώ η δικογραφία για τον 39χρονο αφορά στα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλου και της υπόθαλψης.