3 Οκτώβριος 2019, 10:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Οκτώβριος 2019, 13:01

Κατάμεστη η αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην avant première της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι»

  • Κατάμεστη η αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην avant première της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι»
    Συντελεστές και ηθοποιοί της σειράς μαζί με τον χοροδιδάσκαλο Αχιλλέα Λέρα (φωτ.: Αχιλλέας Λέρας)

Πόντος, ένας ευλογημένος τόπος με ανθρώπους που ζουν ειρηνικά. Ξαφνικά όμως όλα αλλάζουν και οι άνθρωποι πρέπει να παλέψουν με νύχια και με δόντια για να κρατηθούν ζωντανοί – μόνο η επιβίωση έχει σημασία τώρα. «Το κόκκινο ποτάμι», η νέα σειρά του OpenTV, έρχεται την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 21:00 για να καθηλώσει τους τηλεθεατές και να φέρει στο φως τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μανούσος Μανουσάκης.

Πριν από την προβολή του πρώτου επεισοδίου στους τηλεοπτικούς δέκτες, πραγματοποιήθηκε χθες η avant première σε μια κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο τέλος ο κόσμος όρθιος χειροκροτούσε τους συντελεστές της σειράς. Στο βήμα ανέβηκαν ο Μανούσος Μανουσάκης και ο ιδιοκτήτης του σταθμού Ιβάν Σαββίδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο σημαντικό εγχείρημα της νέας σειράς, στάθηκαν στη σημασία που έχει η ιστορία, και τόνισαν πως δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν και τα όσα συνέβησαν τότε.


Πυρριχιστές στη χθεσινή προβολή. Στο κέντρο ο Όμηρος Παχατουρίδης (φωτ.: Αναστάσιος Χαλκίδης Πούλος)

Αργότερα στο κοινό μίλησε και ο συγγραφέας Χάρης Τσιρκινίδης, πάνω στο ομότιτλο μυθιστόρημα του οποίου βασίστηκε η σειρά. Ο συγγραφέας δεν μπόρεσε κρύψει τη συγκίνησή του και βούρκωσε την ώρα που ανέφερε την υπόσχεση που είχε δώσει σε έναν καλόγερο ο οποίος του διηγήθηκε την ιστορία όταν ήταν μόλις δέκα ετών. Τότε είχε δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό του, να κάνει πράξη όσα άκουσε. Και τα έκανε μέσω του βιβλίου του.

Ο κόσμος πριν μπει στην αίθουσα είχε την ευκαιρία να θαυμάσει εξαρτήματα της ποντιακής φορεσιάς. Τη μικρή έκθεση έστησε ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» με υπεύθυνη την πρόεδρό του Σοφία Σαββίδου.


(Φωτ.: Σοφία Σαββίδου)