3 Οκτώβριος 2019, 09:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2019, 09:19

Σε διαθεσιμότητα ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι

  • Σε διαθεσιμότητα ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Συνολικά 18 ονόματα περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την οποία ερευνούν εδώ και αρκετό καιρό οι «αδιάφθοροι» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από σχετικές καταγγελίες.

Με απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης τέθηκε σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Επιπλέον, με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας βρίσκονται πλέον έξι πλοηγοί της Πλοηγικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διώκονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα χρήματος και δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Ποινική δίωξη για απείθεια ασκήθηκε και στον αρχιπλοηγό του Πλοηγικού Σταθμού Πειραιά, ο οποίος επίσης τέθηκε σε αργία από τον αρμόδιο υπουργό.

Η υπόθεση, στην οποία εκτός από τον λιμενάρχη και τους πλοηγούς εμπλέκονται και ιδιοκτήτες εταιρειών ρυμουλκών, αφορά την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση πλοίων με τη χρήση περισσότερων ρυμουλκών σκαφών απ’ όσα χρειάζονταν για τον ελλιμενισμό τους, ύστερα από χρηματισμό. Το κέρδος του κυκλώματος, που δρούσε από τον Μάρτιο του 2018, εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον της Α’ ειδικής ανακρίτριας το ερχόμενο σαββατοκύριακο.