3 Οκτώβριος 2019, 08:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2019, 12:21

Απεργία σήμερα σε προαστιακό και τρένα – Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ, μετρό, τραμ

  • Απεργία σήμερα σε προαστιακό και τρένα – Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ, μετρό, τραμ
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Σωματεία των Σιδηροδρομικών ανακοίνωσαν χθες «συνέχιση του αγώνα», υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι τρένα και προαστιακός δεν θα λειτουργήσουν.

Όπως αναφέρουν, ήταν άκαρπη και η χθεσινή συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία με τις διοικήσεις της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. «Οι προτάσεις των διοικήσεων δεν μπορούν να ληφθούν ούτε ως βάση διαπραγμάτευσης. Παράλληλα στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών παραμένει ανενεργή η ΣΣΕ για τον ΟΣΕ, από το Μάρτιο του 2019», προσθέτουν.

Οι εργαζόμενοι στην ΠΟΣ καλούν όλους τους συναδέλφους τους «να συμμετέχουν στην απεργία, περιφρουρώντας την ταυτόχρονα και στους χώρους εργασίας». Επίσης, έχει προγραμματιστεί κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 έξω από το κτήριο του ΟΣΕ.

Επίσης, σήμερα δεν θα υπάρχει κυκλοφορία συρμών στις γραμμές 1, 2, 3 (μετρό-ηλεκτρικός)και στο τραμ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - αεροδρόμιο δεν θα υπάρχει κυκλοφορία συρμών λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών.