2 Οκτώβριος 2019, 15:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Οκτώβριος 2019, 15:06

15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Οι ποντιακοί σύλλογοι Θεσσαλίας δηλώνουν πανέτοιμοι

  • 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Οι ποντιακοί σύλλογοι Θεσσαλίας δηλώνουν πανέτοιμοι
    (Φωτ.: Αχιλλέας Λέρας)

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι ποντιακοί σύλλογοι Θεσσαλίας για το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, φέτος θα είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή πρόβα των ποντιακών συλλόγων της Θεσσαλίας στους χώρους του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας.

Η πρόβα έγινε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και καλής διάθεσης με τις οδηγίες του γενικού συντονιστή χοροδιδασκάλου Αχιλλέα Λέρα. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας Χρήστος Τοπαλίδης και ο γραμματέας του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας Στάθης Κατσίδης, οι οποίοι καλωσόρισαν τους χορευτές και έδωσαν πληροφορίες και κατευθύνσεις για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Εκτός του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας, από τη Θεσσαλία παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λόφου Ελασσόνας, η Ένωση Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Λάρισας «Οι Ακρίτες», η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων και η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας.

Οι σύλλογοι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 θα συναντηθούν στο Μακροχώρι Ημαθίας, όπου μαζί με τους συλλόγους της Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν την κεντρική πρόβα του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας.