1 Οκτώβριος 2019, 17:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Οκτώβριος 2019, 16:53

Πώς έπεσε στα δίχτυα της ΕΛΑΣ το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών με ταχύπλοα (φωτο)

  • Πώς έπεσε στα δίχτυα της ΕΛΑΣ το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών με ταχύπλοα (φωτο)

Φωτογραφίες από την επιχείρηση εντοπισμού ταχύπλοων σκαφών που μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών αλλά και των 103 κιβωτίων με κατεργασμένη κάνναβη άνω του ενός τόνου, που βρέθηκαν στα ανοιχτά της Αλοννήσου, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη ΓΑΔΑ.

Μια επιχείρηση που χαρακτηρίστηκε ως «καίριο χτύπημα στα διεθνικά κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών» από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνομικός υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, πρόκειται για μια υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιούνταν στο πεδίο των ναρκωτικών και ειδικότερα στη θαλάσσια μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης μέσω της χώρας μας από Αλβανία στην Τουρκία και την μεταφορά ποσοτήτων ηρωίνης μέσω της Ελλάδας από την Τουρκία στην Αλβανία με την χρήση ταχύπλοων σκαφών.

Συνελήφθησαν αρχικά την Τετάρτη (25/9) στην θαλάσσια περιοχή δυτικά των Ψαρών, τρείς αλλοδαποί, ηλικίας 42, 42 και 25 ετών, και την Κυριακή (29/9) στην θαλάσσια περιοχή του Αγκιστρίου Αττικής άλλος ένας αλλοδαπός συνεργάτης τους, ηλικίας 35 ετών. Για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νομοθεσιών για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Στις 30/09/2019, ύστερα από επισταμένες έρευνες κυρίως στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων, άνδρες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισαν σε σπήλαιο της βραχονησίδας Πιπέρι Σποράδων, βορειοανατολικά της Αλοννήσου, 106 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ενός τόνου και εκατό εβδομήντα δύο κιλών περίπου.
  • Δύο ταχύπλοα σκάφη.

Οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι με σχετική διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, ενώ ο τέταρτος συλληφθείς οδηγείται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Gallery