1 Οκτώβριος 2019, 16:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2019, 12:50

Όμηρος Παχατουρίδης: Ο πυρρίχιος στο 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών θα έχει κάτι το ξεχωριστό

  • Όμηρος Παχατουρίδης: Ο πυρρίχιος στο 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών θα έχει κάτι το ξεχωριστό
    Από τη σέρρα του 14ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (φωτ.: pontos-news.gr / Χρήστος Πανταζής)

Έτοιμοι δηλώνουν οι πυρριχιστές του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη διοργάνωση παράδοσης και πολιτισμού για τον ποντιακό ελληνισμό, το 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 18:00 στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ «PAOK Sports Arena», στη Θεσσαλονίκη. «Η προετοιμασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Κορυφώνεται την Κυριακή, στο κλειστό γυμναστήριο Ασπροπύργου "Γεώργιος Τσόκας", όπου θα γίνει η γενική πρόβα», αναφέρει στο pontos-news.gr ο κύριος συντονιστής του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων για το χορό σέρρα, Όμηρος Παχατουρίδης.

«Φέτος λόγω των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ετοιμάζεται κάτι πολύ ξεχωριστό για τον πυρρίχιο χορό», εκμυστηρεύεται.

Οι πυρριχιστές του ΣΠΟΣ έχουν κάνει ήδη δύο πρόβες, την Τετάρτη 25 και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού. «Ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων θα καθοριστεί την ερχόμενη Κυριακή, αλλά υπολογίζεται ότι θα λάβουν μέρος περίπου 25 με 30 χορευτές», τονίζει ο κύριος συντονιστής, που βρίσκεται στην ίδια θέση τα τελευταία επτά χρόνια.


Από το13ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (βίντεο:Livemedia)

Όσα για το τι ιδιαίτερο θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ, ο Όμηρος Παχατουρίδης απαντά: «Φέτος η διοργάνωση είναι επετειακή, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ευελπιστούμε –και εργαζόμαστε– για μια μοναδική παράσταση. Δεδομένης της επετείου, η επιτροπή Γενοκτονίας της ΠΟΕ συνεργάζεται πολύ στενά και σε καθημερινή βάση με την επιτροπή του Φεστιβάλ. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο χορογράφος-σκηνοθέτης Παύλος Κουρτίδης. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, στις 12 Οκτωβρίου οργανώνεται ένα ξεχωριστό –από κάθε άποψη– Φεστιβάλ, στο οποίο ο πυρρίχιος θα παρουσιαστεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο».

Ελένη Κάλλη