1 Οκτώβριος 2019, 12:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Οκτώβριος 2019, 12:34

Απεργία την Τετάρτη: Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό η Αθήνα

  • Απεργία την Τετάρτη: Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό η Αθήνα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για αύριο η ΓΣΕΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που θεωρείται ότι πλήττει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς της Αθήνας. Έτσι, όλη τη μέρα θα μείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του μετρό (γραμμή 1 και 2) και του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ).

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ το τραμ θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Την Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσουν ούτε τα τρένα του ΟΣΕ, ούτε οι συρμοί του προαστιακού, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ θα γίνει στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ οι απεργοί του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στα Προπύλαια.

Τη δε Πέμπτη, με αιχμή τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έχουν αφήσει και οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους.