1 Οκτώβριος 2019, 08:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Οκτώβριος 2019, 08:13

Παραμένει η ζέστη την Τρίτη – Έως και τους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

  • Μικρή άνοδος θερμοκρασίας σήμερα και εξασθένηση βοριάδων 3
    Παραλία της Λυγαριάς, δυτικά του Ηρακλείου (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Γενικά αίθριο καιρό με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Αττική θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ο άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς (από το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί 4 μποφόρ). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα ή θα υπάρξουν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Κατά τόπους θα υπάρξει περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.